Mange er aktive for at forbedre sundheden. Ny undersøgelse viser at lysten til at bevæge kroppen er en af de vigtigste grunde til, at vi dyrker motion. Vil du gerne motiveres til motion og finde lysten til motion i naturen? finehome giver dig 5 gode grunde til at dyrke motion – i naturen.

Naturen modvirker stress

Masser af forskning viser at naturen modvirker stress. Har du en periode, hvor du har alt for meget om ørerne og føler dig presset, kan en tur i naturen være godt for den fysiske, mentale og sociale sundhed. Naturen får folk til at slappe af og på den måde kan man få et større overskud. Naturen kan bruges som en del af behandlingen, når mennesker er stressede. Forskning i sundhed og natur viser, at det er sundt for mennesker at opholde sig grønne områder. Grønne omgivelser har en stressnedsættende effekt, idet naturen får folk til at slappe af og på den måde kan der opbygges et godt mentalt overskud.

Bliv motiveret til yoga og motion i naturen

Tag din yoga med ud i naturen. Yoga er tæt forbundet med naturen. Tag din yogamåtte med i skoven eller på stranden. På den måde kan du nyde naturen samtidig med at naturens overflader intensiverer dine yogaøvelser. Synet af havet og himlen kan skabe nye tanker og kreative ideer.

Dyrk motion i naturen og få et sundere sind
Dyrk motion i naturen og få et sundere sind

Danmark i bevægelse

Ny forskning viser at lyst og glæde motiverer os til bevægelse. En undersøgelse fra SDU, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund belyser at lysten, altså det at kunne lide aktiviten, er det mest fremherskende. “Så hvis vi gerne vil have, at flere bevæger sig, skal vi i højere grad fokusere på det, som vi har lyst til og føler glæde ved” når du dyrker motion i naturen. Har du lyst til at læse flere fakta fra SDU undersøgelse kan du følge linket her.

Få D-vitation ved motion i naturen

Få tanket op på D-vitamin ved træning i naturen. Blot 30 minuters sollys i ansigt og på dele af kroppen er nok til at undgå D-vitamin-mangel. Pas på dig selv og husk solcreme når du opholder dig i sollys i længere tid.

Få dækket dit behov for D-vitamin ved motion i naturen

Du får rørt dig

Uanset om du går en tur med hunden, cykler til og fra arbejde, løber en tur ved vandet eller laver havearbejde – er det motion. Vigtigst af alt er, at du får rørt dig. Husk at lidt motion, lidt yoga og frisk luft er bedre end ingenting. Naturen er sund for mennesker. Køb evt. en smuk yogamåtte og tag den med ud i naturen eller brug den derhjemme. Så kan du dyrke motion, når det passer ind i dine daglige rutiner. Motion har gode effekter for din generelle sundhed og livskvalitet, dit sociale liv og dit daglige humør. Så motion er grundlæggende godt 🙂