Unika puder – 161

299.95 kr.

Ægte håndlavet kelim pudebetræk med inderpude. finehome kelim vintagepude er syet af kelim tæppe fra Tyrkiet.

Produktinformation:

  • 40 x 40 cm.
  • Forsiden er 100% kelim (uld) og bagsiden er 100% bomuld.
  • Skal renses.
  • Ved køb af kelim pude 161 får du en unik pude, idet der ikke findes 2 ens fra dette kelimtæppe.

finehome leverer hurtigt.

1 på lager

Beskrivelse

Køb smukke unika puder

Den lille kelimpude 40×40 cm nr. 161 er en af dem mange smukke finehome unika puder tyrkiske kelim tæpper. De farvestrålende kelim puder er for dig, som ønsker noget unikt i boligindretningen. Unik fordi de tyrkiske kelim pudebetræk er 100% håndlavede og ikke 2 er ens. Der er ikke tale om produktion på maskiner, men om håndlavede kelim pudebetræk. Kendetegnet for kelim puder er, at de som oftest har farvestrålende med striber og eller mønster. Det er som oftest familiens kvinder i de orientalske lande, der fremstiller de unikke kunsthåndværk.

finehome kelimpuder

Har hjemmets rum brug for opfriskning, er en orientalsk lille kelimpude et godt bud på opfriskning af sofa eller lænestol. De flotte unika puder kan bruges som gulvpuder og matches med den lille kelimpude eller flere små puder. Slagbænken eller den gamle morfarstol vil få et flot pift med en ægte autentisk vintage lille kelimpude. Kelim har sit helt eget særpræg. Alle finehome unikke uldpuder leveres med monteringspuder. De tyrkiske kelimpuder er vævet efter en helt unik kelim-teknik. Det betyder, at alle kelim pudetræk er forskellige. finehome tilbyder enkelte unika puder som er “i familie” med hinanden. Det vil sige, at de gamle kilim er syet af samme unikke kelimtæppe eller kelimløber. Derfor minder udtrykket i puden og i stil meget efter andre kilim.

Historien om kelim

De smukke vintagekelim puder med eller uden striber giver dit hjem sit helt eget særpræg. De robuste kelimpuder har en lang og spændende historik.

Trendcarpets eller kelim-puder som de populært hedder, kommer fra flere forskellige orientalske lande. De fleste er fra Tyrkiet, hvor kelim forhandles af lokale købmænd fra alle egne af Tyrkiet. Hver tyrkisk region har sin egen måde at skabe et ægte kelim, med farver og mønstre som for tusinder af år siden.

Hvad er kelim ?

Unika puder – Kelim kommer af det tyrkiske “kilim” og er en betegnelse for væveteknikken. Det er fladvævet tekstil, hvor mønstret dannes af skudtrådene, der helt dækker kædetrådene. De gamle tyrkiske tæpper er indfarvet med plantefarver. Har du lyst til at læse mere om hvad der er karakteristisk ved kelim og kelimtæpper kan du læse mere her.

finehome får løbende varer hjem fra vores faste leverandører fra Tyrkiet. Har du specifikke ønsker til din lille kelimpude eller til din store gulvpude er du velkommen til at kontakte os på følgende mail: info@finehome.dk.

Alle finehome kelimpuder 40×40 cm stammer fra Tyrkiet. Alle finehome unika puder i kelim måler 40×40, 50×50 eller 40×60. Har du lyst til at se udvalg af finehome pyntepuder, sofapuder samt kelim puder kan du følge dette link

Lille kelimpude 161  leveres som med lækker montagepude – med fjer.  Kelim pudebetræk tåler ikke vaskemaskine. finehome anbefaler, af afmontere pudebetrækket og sende betrækket til rens.

Kelim puder – hurtig levering

finehome leverer din unika puder til pakkeshop eller direkte hjem til dig. Vi sender med GLS eller DAO.

Leveringstid: 2 hverdage.

Yderligere information

Vægt 1.500 kg

Du kunne også være interesseret i...